Сила и постоянство от далечен Китай

Денис Ху тренира с мен (Миро) 1 година. Първоначално се запознахме и тренирахме в друга зала, но след създаването на FitSmart той ме последва до заминаването си за Китай. Впечатленията ми от представителя на тази страна са изключително добри. Освен постоянен и старателен, Денис се оказа и истински приятел в един повратен момент в моята практика като персонален треньор.

За тази година представителя на тази страна постигна изключителен напредък във функционалното и визуалното си състояние. Трябва да призная, че не успях да се справя с неговите не дотам правилни хранителни навици, но все пак ги коригираме към по-добро и понижихме подкожните мазнини на Денис до добри нива.

Малка част от упражненията, при които имахме отличен напредък са набирания(от невъзможност до 3 повторения), клек (от 5кг до 60кг), кофички(от невъзможност до кофички с тежест).

 

В търсене на най-ефективната система на трениране и хранене

Галя тренира във FitSmart от месец март 2015 година.

Началото

Преди нас е тренирала в други фитнес клубове отново с персонален треньор, но прогресът и е бил доста бавен и незначителен. Това я кара да се обърне към нашия екип и да пробва системата ни на трениране. Галя е доста сърцата и всеотдайна в тренировките и хранителния режим, затова прогресът не закъснява. Още при първата ни среща бяха набелязани проблемните зони, където трябва да бъдем най-агресивни.

Резултатите

В зоната на пояса и ръцете Галя има намаляване на подкожните мазнини от над 50% от първоначалните параметри (от 30 мм до 13 мм в момента на корема и от 22 до 11,5 мм на ръката). Като обиколки на тези и всички  други зони също има голям прогрес. Покачването на силата е също огромно, което води до уплътняване на мускулатурата и. Галя се чувства много по-силна и Fit.

Заедно продължаваме да развиваме нейната тренировъчна и хранителна програма за още по-добри резултати.

Ето и малко снимки от прогреса 🙂

2015-08-04_11.48.13 2015-09-10_22.22.00 2015-11-17 11.51.07

Трябва ли да тренираме с персонален треньор ?

В морето от фитнеси и клубове за спортни занимания, неминуемо човек си задава въпроса нужно ли е да тренира с персонален треньор и каква е личната добавена стойност от този избор. В тази статия ще се опитаме да ви представим накратко ползите от избора на тренировките с персонален треньор.

Не е случаен факта, че всички известни личности използват услугите на персонални треньори, диетолози и други консултанти. Този стил на трениране отдавна не е само валиден за богатите и известните, той е все по – широко достъпен за всички, които искат не само да тренират, но да променят целия си лайфстайл.

Какво може да направи за вас личният треньор:

  1. Да подобри качествено вашите фитнес умения. Практиката потвърждава напълно, че подобряването на издържливостта, взривността, силата, гъвкавостта, координация, баланс, и кардио ниво, са възможни чрез избор на личен треньор. Той е в състояние експертно да наблюдава и адаптира вашата тренировъчна програма според вашето моментно състояние, способности и напредък, като намали до минимум рисковете от потенциални травми и увреждания.
  2. Намаляването на теглото, редукцията на мазнини в тялото и задържането на показателите в здравословни нива, са възможни при работа с личен треньор. Заедно можете да поставите реалистични цели както и здравословен начин за постиганеот им. Важно е, че и ще получите нужното насърчаване и подкрепа за да постигнете заедно, набелязаните цели в моментите, когато ви се иска да се откажете или се чувствате на предела.
  3. Качествена промяна в лайфстайлът ви – личният ви треньор е този, с който заедно можете да обмислите начините и набележите пътя за преодоляване на всички препядствия, които ви отдлаечават от здравословния начин на живот, представляват риск за здравето ви или просто изглеждат като непреодолими.
  4. Личният треньор е повече от критичен фактор при наличие на специфични здравословни състояния – като диабет, затлъстявеане, артрит, травми и други. На база на комбинацията от практическият опит, познанията и средствата за тренировка и диети, личният треньор ще предостави най-подходящата комбинацията от упражнения и хранителен режим спрямо здравословното ви състояние.
  5. Техника на тренировката и ефективно използване на времето – тренирането сам или с приятел винаги е свързано с разсейване. Персоналният треньор е този, който ще следи да използвате времето за тренировка най – оптимално за постигане на очакваните цели. В крайна сметка е важно да изпитате удовлетвореност от тренировката и да увеличавате мотивацията си в спорта.
  6. Социално общуване – вашият личен треньор е още една врата към света. Той ще ви научи на ново умение или ще подобри вече изградените ви спортни умения, в комбинация с общуване и размяна на мисли. За всички, които изпитват притеснения да влязат сами в залата, смущават се от другите или дали правилно тренират – то персоналният треньор е този приятел, с който уверено ще влезете в залата и ще изградите стабилна зона на комфорт.

В края един ценен съвет – отделете време за да направите правилният избор на вашият личен треньор. Уверете се в професионалните му и личностни качества, мнения на клиенти и качество на услугата, все пак това е вашето лично време и вашето здраве.

FitWeekend 2015 autumn

През изминалите петък,събота и неделя се проведе първата ни проява извън залата на FitSmart, а именно FitWeekend 2015.

Времето беше с нас и успяхме да проведем всички занимания на открито. Надяваме се всички участници да са останали доволни, а на тези които имат някакви препоръки или критики, ще се постараем да ги коригираме при следващата ни проява.

Екипа на FitSmart благодари на всички, които се присъедниха, а на тези, които нямаха възможност, ще организира подобно събитие възможно най-скоро 🙂

Ето и малко снимки от заниманията:

image-25f6c00867e5c1a9d377d444f576b8143cccf311e14d336fcdd402df33694062-V image-b689c4ef3a2728e7056b2b9c7f009e0a013e51dbb114fdc064a4257d1daad03e-V 20151018_110652-120151018_104751 20151018_104519

Отличен напредък, но най-доброто предстои :)

Искам да ви представя един от нашите клиенти и приятели Миро. Той тренира във ФитСмарт от края на месец февруари или малко след откриването на първата ни зала.

Миро беше и продължава да бъде много мотивиран да постигне целите си, основната, от които е да подобри своята форма, което в неговия случай минава през намаляване на подкожните мазнини и подобряване на силата и издръжливостта му.

При първото измерване на показатели  Миро беше 175кг, към днешна да е 130кг. Освен намаляване на теглото и мазнините, той подобри качеството и плътността на мускулатурата си.

Една малка част от упражненията , на които Миро има огромен прогрес са:

  • лицеви опори (от невъзможност да направи 1 до 4х5 с 10кг на гърба),
  • FSRR (от 10кг до 35кг)
  • напади (от 24кг до 64кг),
  • суинг (от 4х10 с 20кг до 200бр с 32кг) и много други.

2015-08-04_11.52.542015-08-04_12.09.412015-08-04_12.13.34

Системата на трениране и хранене на ФитСмарт дава отлични резултати и смятаме да продължим в същия дух.

Ще продължаваме да ви информираме за прогреса на Миро и други наши клиенти.

Ако искате и вие да се присъедините към нашата общност заповядайте на безплатна пробна тренировка.