Трябва ли да тренираме с персонален треньор ?

В морето от фитнеси и клубове за спортни занимания, неминуемо човек си задава въпроса нужно ли е да тренира с персонален треньор и каква е личната добавена стойност от този избор. В тази статия ще се опитаме да ви представим накратко ползите от избора на тренировките с персонален треньор.

Не е случаен факта, че всички известни личности използват услугите на персонални треньори, диетолози и други консултанти. Този стил на трениране отдавна не е само валиден за богатите и известните, той е все по – широко достъпен за всички, които искат не само да тренират, но да променят целия си лайфстайл.

Какво може да направи за вас личният треньор:

  1. Да подобри качествено вашите фитнес умения. Практиката потвърждава напълно, че подобряването на издържливостта, взривността, силата, гъвкавостта, координация, баланс, и кардио ниво, са възможни чрез избор на личен треньор. Той е в състояние експертно да наблюдава и адаптира вашата тренировъчна програма според вашето моментно състояние, способности и напредък, като намали до минимум рисковете от потенциални травми и увреждания.
  2. Намаляването на теглото, редукцията на мазнини в тялото и задържането на показателите в здравословни нива, са възможни при работа с личен треньор. Заедно можете да поставите реалистични цели както и здравословен начин за постиганеот им. Важно е, че и ще получите нужното насърчаване и подкрепа за да постигнете заедно, набелязаните цели в моментите, когато ви се иска да се откажете или се чувствате на предела.
  3. Качествена промяна в лайфстайлът ви – личният ви треньор е този, с който заедно можете да обмислите начините и набележите пътя за преодоляване на всички препядствия, които ви отдлаечават от здравословния начин на живот, представляват риск за здравето ви или просто изглеждат като непреодолими.
  4. Личният треньор е повече от критичен фактор при наличие на специфични здравословни състояния – като диабет, затлъстявеане, артрит, травми и други. На база на комбинацията от практическият опит, познанията и средствата за тренировка и диети, личният треньор ще предостави най-подходящата комбинацията от упражнения и хранителен режим спрямо здравословното ви състояние.
  5. Техника на тренировката и ефективно използване на времето – тренирането сам или с приятел винаги е свързано с разсейване. Персоналният треньор е този, който ще следи да използвате времето за тренировка най – оптимално за постигане на очакваните цели. В крайна сметка е важно да изпитате удовлетвореност от тренировката и да увеличавате мотивацията си в спорта.
  6. Социално общуване – вашият личен треньор е още една врата към света. Той ще ви научи на ново умение или ще подобри вече изградените ви спортни умения, в комбинация с общуване и размяна на мисли. За всички, които изпитват притеснения да влязат сами в залата, смущават се от другите или дали правилно тренират – то персоналният треньор е този приятел, с който уверено ще влезете в залата и ще изградите стабилна зона на комфорт.

В края един ценен съвет – отделете време за да направите правилният избор на вашият личен треньор. Уверете се в професионалните му и личностни качества, мнения на клиенти и качество на услугата, все пак това е вашето лично време и вашето здраве.